Το 1804 ο  Joseph Marie Jacquard θα εφεύρει ένα αργαλειό γνωστός ως Jacquard loom ο οποίος  δουλεύει με punch cards και με βάση αυτά τα punch cards μπορεί να υφάνει αυτόματα απεριόριστη ποικιλία από πολύπλοκα σχεδία ύφανσης. 
Ο αυτοματισμός έφτασε στους κατασκευαστές υφασμάτων της βόρειας Αγγλίας, αλλάζοντας θεμελιωδώς την ζωή τους. Αντί να αποδεχτούν τη μοίρα τους, κάποιοι από τους εργάτες αντέδρασαν, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «Luddites» και επιτέθηκαν σπάζοντας τις μηχανές. Με τους εργάτες κλωστοϋφαντουργίας να διεξάγουν πόλεμο ενάντια στον αυτοματισμό που απειλούσε τόσο τη δουλειά όσο και τον τρόπο ζωής τους, ένα νομοσχέδιο που ονομαζόταν Frame-Work Bill ετοιμάστηκε το 1812. Ο Λόρδος Βύρων στο  House of the Lords υπερασπίστηκε με πάθος τους εργάτες που έσπαζαν τις μηχανές, ισχυριζόμενος ότι ήταν δικαίωμά τους να πολεμήσουν ενάντια στις μηχανές που τους έκλεβαν τη δουλειά τους.
Και όμως 30 χρόνια αργότερα αυτοί οι αργαλειοί έγιναν η έμπνευση που επέτρεψε στην κόρη του να δημιουργήσει τον πρώτο αλγόριθμο στην ιστορία. Μάθετε τα πάντα για τη Lady Augusta Ada Lovelace, κόρη του Λόρδου Βύρωνα ακούγοντας αυτό το επεισόδιο.